Op Koningsdag, donderdag 27 april a.s. geeft chr.harm.ver. Excelsior een Koningsconcert voor jong en oud. Na een dag vol oranjeactiviteiten in het dorp volgt een heerlijk muzikaal uur als afsluiting. Er wordt een gevarieerd programma gespeeld, maar het hoogtepunt van de avond is een gezamenlijk optreden van Excelsior met solist Jos Jansen op de bastrombone. Zij zullen o.a. ten gehore brengen Bridge over Troubled Water en Tulpen uit Amsterdam.

Jos Jansen is internationaal bekend als bastrombonist. Hij begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus en in 1991 als uitvoerend musicus. Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide.

Als solist treed hij op in diverse landen in Europa, Zuid-Amerika en in de Verenigde Staten. De soloshows van Jos bevatten komische elementen, maar laten vooral een virtuoze trombonist zien, die zowel het klassieke repertoire als lichte muziek op zeer muzikale wijze vertolkt. Hij is regelmatig te gast bij muziekverenigingen waar hij op zijn manier het publiek altijd verrast. Sinds 2017 toert Jos langs de theaters van Nederland als speciale gast in het theaterprogramma Brel & Brass. Met zangeres Micheline Van Hautem speelt hij de mooiste liedjes van de Belgische chansonnier.

Het Koningsconcert, onder leiding van onze dirigent Dominic Sierat, is zoals gebruikelijk helemaal gratis toegankelijk. Het concert vindt plaats in de Vredekerk, Pr. Wilhelminastraat 1 in De Lier, begint om 19.30 uur en wordt vooraf gegaan door een optreden van het leerlingenorkest o.l.v. Roy Harms. De zaal is open om 19:00 uur.