Orkest

Leden

De muziekvereniging bestaat uit ongeveer veertig leden. Veertig muzikanten van uiteenlopend niveau die niet alleen uit De Lier maar ook uit omliggende dorpen en steden afkomstig zijn. Een ding hebben we gemeen: we maken graag goede en mooie muziek met elkaar en we zijn bereid daar wat voor te doen én te laten.

De leeftijd varieert ‘van 8 tot 80’ dus er is plek voor iedereen! Daarnaast hebben we zes ereleden: leden die altijd veel gedaan hebben voor de vereniging maar door leeftijd of gezondheid niet meer in staat zijn actief mee te doen. Het zijn vaak onze trouwste fans!

Dirigent

Werner Janssen is sinds 1 februari 2024 de dirigent van harmonievereniging Excelsior. Janssen is naast dirigent ook saxofonist, componist/arrangeur en docent. Daarnaast geeft hij workshops lichte muziek en improviseren en schreef hij een aantal lesboeken over improvisatie.

Hij dirigeert naast Excelsior diverse andere muziekgezelschappen en is als gast-dirigent verbonden aan het orkest van de Koninklijke luchtmacht.

Jaarprogramma

We repeteren natuurlijk niet voor niets! Elk jaar geven we een aantal drukbezochte concerten: een Nieuwjaarsconcert, een Najaarsconcert en het Koningsconcert. Verder werken we tweejaarlijks mee aan de Kerstmeeting en aan diverse kerkdiensten, we spelen in verzorgingstehuizen en tijdens de 4-meiherdenking. We sluiten het verenigingsjaar af met een vrolijk concertje in de Lierse Hoofdstraat met aansluitend een leuke activiteit en bbq voor alle leden en leerlingen. Tijdens de Lierse feestweek doen we mee aan de Gondelvaart, onder de welluidende naam: de Bootgroep. Hoe komen we erop 🙂 activiteiten-pagina!

Meespelen?

Lijkt het je wat om mee te spelen, ben je nieuwsgierig of wil je meer informatie over lessen?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden met of zonder ervaring. Dus speel je een instrument en ben je benieuwd hoe het er bij ons aan toe gaat? Neem even contact op via de mail: info@excelsiordelier.nl en we laten van ons horen. Voor bijna elke instrumentgroep geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Op dit moment worden all-round slagwerkers, trompettisten en trombonisten echter met tromgeroffel en trompetgeschal ontvangen!

We repeteren elke dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in gebouw ’t Centrum, Hoofdstraat 100 te De Lier (Westland). Je bent altijd welkom om eens te komen luisteren. Van 21.00 tot 21.15 uur pauzeren wij en ook na afloop staan wij je natuurlijk graag te woord (onder het genot van een drankje blijft het vaak nog lang onrustig in ’t Centrum…)