Op vrijdag 19 januari 2024 geeft Chr. harmonievereniging Excelsior een feestelijk nieuwjaarsconcert. Er wordt een gevarieerd programma gespeeld onder muzikale leiding van onze interim-dirigent Ali Groen. We blikken terug op 2023 met muziek uit de Kerst-klassieker ‘Home Alone’ en de ‘End of the Year Special’. Deze compositie van Andrew Pearce werd geschreven in opdracht van een Franse televisiezender om de eindejaarsfestiviteiten muzikaal te omlijsten. In dit sprankelende en feestelijke stuk is een belangrijke rol weggelegd voor euphonium, melodische percussie en ‘sleigh bells’.

We kijken ook vooruit naar 2024, zoals de Olympische Spelen in Parijs. ‘Chariots of Fire’ is een Britse sportfilm uit 1981. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal van Britse atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen. De muziek voor de film werd gecomponeerd door Vangelis. Verder staan er nog enkele marsen en popnummers op het programma.

Het concert begint om 20:00 uur. Vanaf 19:45 uur wordt u welkom geheten met een optreden van ons leerlingenorkest onder leiding van Roy Harms. Het concert vindt plaats in de Vredekerk, Kon. Wilhelminastraat 1 in De Lier. De toegang is gratis. Na afloop proosten we op het nieuwe jaar. U bent van harte welkom!