‘Volle bak’ was het op Koningsdag in de Vredekerk tijdens het Koningsconcert van harmonievereniging Excelsior. Meer dan 400 toeschouwers zagen en hoorden Excelsior na meer dan twee jaar coronastilte eindelijk weer doen wat zij het liefste doen: muziek maken voor publiek!

In het voorprogramma mochten de jonge blokfluitleerlingen hun vorderingen laten horen, daarna was het grote orkest aan de beurt. In het eerste deel van het programma werd stilgestaan bij het verlies van trompettist Pieter de Jong, die in april 2021 op 52-jarige leeftijd overleed. De trompettisten van Excelsior brachten een muzikale ode aan hun vriend met het hoofdthema uit de filmmuziek van Ennio Morricone’s ‘A fistful of dollars’. Na dit indrukwekkende werk vervolgde Excelsior met ‘Terra Pacem’, een actueel muziekstuk dat het verlangen van de mensheid naar vrede op aarde verbeeldt.

In het tweede helft van het programma was het de beurt aan The Royal Sisters, drie zeer muzikale en enthousiaste vocalisten die samen met de muzikanten van Excelsior de muziek uit de jaren ’50 deden herleven met een medley van de Andrew Sisters en een heerlijke bewerking van ‘Oh when the saints’.

Zoals gebruikelijk was er tijdens het concert ook aandacht voor de Lierse gedecoreerden. Maar liefst zes Lierenaren werden ten overstaan van het publiek in het zonnetje gezet, onder het goedkeurend oog van burgemeester Arends en wethouder Varekamp.

Al met al een afwisselend en muzikaal gebracht concert, waarmee Excelsior maar weer eens liet zien dat er op hoog niveau muziek gemaakt wordt in De Lier!

Bron: De Lierenaar

The Royal Sisters