Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Najaarsconcert in de Domkerk

14 oktober 2022 | 19:30 - 21:30

Op vrijdag 14 oktober a.s. geven we ons Najaarsconcert in de Domkerk, een prachtige entourage voor de mooie muzikale verhalen die we aan u gaan ‘vertellen’. Zo kunt u o.a. luisteren naar ‘About Reynard the fox’. Reynaert de Vos is de hoofdpersonage uit de fabel Van den vos Reynaerde. Hij is sluw, listig en vol snode plannen. Kevin Houben nam de fabel Van den vos Reynaerde als thema voor dit werk. De verklanking van de sluwe en listige vos vormt het hoofdmotief. Maar ook de belagers van Reynaert, passeren op muzikale wijze de revue. Around the World in 80 Days (De reis om de wereld in 80 dagen) is een bekende avonturenroman uit 1873, van de schrijver Jules Verne. Het verhaal gaat over de Engelsman Phileas Fogg, die zich opmaakt voor een reis om de wereld. Otto M. Schwarz zette dit verhaal om in een spannend werk voor orkest. Walking The Dog is een klarinet paradepaardje dat net zo leuk is als de titel doet vermoeden.

Het concert begint om 20.00 uur maar vanaf 19:45 uur is er al een muzikaal welkom van ons leerlingenorkest o.l.v. Roy Harms. Het concert vindt dit keer plaats in de Domkerk, Hoofdstraat 51 in De Lier en duurt ongeveer 5 kwartier. De zaal gaat om 19.30 uur open en zoals gebruikelijk is de toegang gratis!

Bij de uitgang bent u in de gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te doneren. Voor meer informatie mail naar info@excelsiordelier.nl of kijk op de website www.excelsiordelier.nl

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Gegevens

Datum:
14 oktober 2022
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Domkerk
Hoofdstraat 51
De Lier,
+ Google Maps